Ingrediënten

  • 700 gram rundergehakt
  • 1 liter passato di pomodoro
  • (gepureerde tomaten – geen tomatenpuree)
  •  250 gram champignons
  • 1 pond licht belegen kaas (gesneden)
  • 150 gram ham (gesneden)
  • 1 gele paprika
  • 3 worteltjes
  • 5 teentjes knoflook
  • italiaanse kruiden (zakje)
  • 1 '/2 pak lasagna bladeren
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 1 grote ui
  •  olijfolie nootmuskaat
  •  peper & zout
  •  paprikapoeder

Bereidingswijze

Snij de paprika, de worteltjes en de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui en de knoflookteentjes. Gooi een dun bodempje olijfolie in een grote kookpan en fruit hierin de ui en de worteltjes, als de ui glazig is doe je de knoflook er even bij. Doe dan de passato di pomodoro erbij en laat dit langzaam koken. Af en toe even roeren. Rul het gehakt zonder braadboter of olie. Is het gehakt gaar gooi de gehakt dan in de saus. Strooi de italiaansekruiden, een snufje nootmuskaat, een beetje peper en een snufje zout in de saus. Laat dit een uurtje pruttelen (het beste is om de saus een dag van te voren te maken, dan kan de smaak alleen maar verbeteren). Voeg als de saus te dik wordt een beetje water toe. Maak de bechamelsaus in een apart pannetje. Neem een hoge ovenschaal. Begin met een dun laagje saus, hier en daar een beetje bechamelsaus, maar niet te veel anders wordt de lasangna te machtig. Leg daarop een laagje kaas en eventueel al een paar plakjes ham. Zo stapelt U door. Af en toe legt U een beetje paprika en/of champignons erbij. De laatste laag sluit U af met saus en kaas. zorg wel dat de laatste lasagnabladeren bedekt zijn met saus anders drogen ze uit. Verwarm de oven voor op 180 graden doe de lasagna 40 minuten in de oven.

Hoeveelheid

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten