Ingrediënten

    Voor de bodem:


  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 75 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 150 gram koude boter
  • Kwarkvulling:

  • 450 gram kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram suiker
  • 250 gram crème fraiche
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • Afwerking:

  • 200 gram groene druiven
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram
  • bramen/frambozen
  • 2 perziken
  • 1 pakje taartgeleipoeder
  • 1/4 liter wit druivensap
  • 40 gram suiker
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

De ingrediënten voor het deeg met elkaar vermengen en tot een soepel deeg kneden. Het deeg 1 uur op een koele plaats laten rusten. Het deeg in een met bakpapier belegde omkeertaartvorm of springvorm van ca. 28 cm. uitdrukken. De bodem inprikken, beleggen met bakpapier en daarop overjarige peulvruchten als hulpvulling scheppen. De bodem in een hete oven van 225 °C, in ca. 50 min. verder afbakken. Na 20 min. met bakpapier afdekken. De vruchten schoonmaken, aardbeien in plakjes en perziken in partjes snijden. Het geleipoeder volgens de beschrijving met het druivensap en de suiker bereiden. De vruchten mooi op de taart schikken en overgieten met de nog hete gelei. Laten afkoelen en met de poedersuiker bestrooien.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur