Ingrediënten

  • 250 gr zilvervliesrijst
  • zout
  • 1 kl rode, groene en gele paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 1 vleestomaat (200 gr)
  • 4 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • zout
  • zwarte peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 el boter
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze

Water met wat zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in ca. 20 min. hierin beetgaar koken. In een zeef gieten en goed laten uitlekken. De ui schoonmaken en snipperen. De paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden. De kipfilets in grove stukken snijden. De knoflook pellen. De olie in een grote koekenpan verhitten, de stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden. De boter in de pan smelten. Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. De peterselie wassen en knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten