Ingrediënten

  • 250 gr witte rijst
  • 1/2 rode paprika
  • 300 gr rookspek in reepjes
  • 1/2 el gedroogde dragon
  • 1 grote beker crème fraiche
  • 1 prei
  • 1/2 groene paprika
  • 3 ringen ananas
  • 1 pakje kerrie-zuurkool
  • 150 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

De rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen. De prei in smalle ringen snijden, de rode en groene paprika snip- peren. Het rookspek zachtjes uitbakken, prei en paprika toevoegen en kort bakken. De ananas-ringen fijnhakken en met de dragon en spekmengsel door de rijst scheppen. De helft in een ingevette ovenschaal scheppen. De zuurkool loshalen en vermengen met de crème fraiche. Dit over de rijst verdelen en gladstrijken. Hierover de rest van de rijst verdelen. Bestrooien met de kaas en bij 175 °C in 3/4 uur warm en goudbruin bakken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten