Ingrediënten

  • 250 gr uien
  • 2 lepels kerrie
  • 50 gr boter/margarine/jus
  • 400 gr rijst
  • 7 dl verdund bruin van jus of bouillonblokjes
  • 400 gr gaar vlees
  • paneermeel

Bereidingswijze

De rijst met zout koken. De geschilde en gesnipperde ui met de kerrie in de boter of vet lichtbruin fruiten. Het vlees snijden. De rijst, ui en kerrie en het vlees door elkaar doen en in een vuurvaste schotel in de oven, welke is voorverwarmd, op 225 °C, bovenin ca. 30 min. verwarmen. Voor dat je het in de oven doet, eerst de paneermeel er over strooien. Doordat het pikant is, is het lekker een compote bij te serveren. Komt het uit de koelkast, dan is het aan te raden of het er vroeg uit te zetten of anders langer in de oven te zetten. Wanneer het flink borrelt is het heet.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten