Ingrediënten

  • 10 blaadjes gelatine
  • 6 dl melk
  • 1 kaneelstokje
  • 6 eieren
  • 120 gr. suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kaneellikeur
  • 6 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 pakje lange vingers
  • 1/2 l slagroom
  • 2 tl poedersuiker
  • gekleurd kerstlint

Bereidingswijze

Spoel een hoge glazen schaal van 2 liter of twee schalen van 1 liter om met koud water. Breng 1/2 liter van de melk aan de kook met het kaneelstokje en laat op laag vuur 15 min. trekken. Splits de eieren in dooiers en witten. Roer er de achtergehouden melk door. Giet al roerend een flinke scheut van de warme kaneelmelk door de dooiers en roer het dooiermengsel daarna door de melk in de pan. Breng de vla al roerend tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in de kaneelvla. Giet de vla door een zeef in een schone kam en laat onder af en toe roeren koud worden. Zet in de koelkast tot de vla begint op te stijven en roer er de kaneellikeur door. Klop de eiwitten stijf en klop er de helft van de resterende suiker door. Klop de slagroom met de overige suiker en de vanillesuiker stijf. Schep het eiwit op de slagroom, giet er de kaneelvla bij en spatel luchtig door elkaar. Giet de bavarois in de schaal of schalen en laat in de koelkast opstijven. Afwerking: Stort de bavarois op een platte schaal, dompel de vorm eert even in heet water en maak de rand van de pudding met een mesje los van de vorm. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten en de smalle kant naar boven tegen de pudding. Knoop er het lint om en maak een mooie strik. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spuit mooie rozetten op de bavarois.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

5 minuten