Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 400 g kalkoenfiletreepjes
  • 2 sjalotjes of 1 ui gesnipperd
  • 3 el olie
  • peper, zout
  • 250 g witlof in grove stukken
  • 1 appel in stukjes
  • 2 el citroensap
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 el honing
  • 1/8 l crème fraîche
  • 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en verdeel ze in plakjes. Gaar ze 5 minuten op 800 watt voor in de magnetron
Verhit de olie en roerbak hierin de kalkoenreepjes 5 min. Schep de sjalotjes en de aardappelplakjes erdoor en bak 5 min. Voeg peper en zout toe
Sprenkel citroensap over de appelstukjes
Schep witlof, appel en rozijnen door de roerbakschotel en bak 3 min
Meng de honing door de room en schep dit mengsel door het gerecht
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze vóór het serveren over het gerecht.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten