Ingrediënten

  • 7 schijven ananas uit blik
  • 175 gram boter of margarine
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzendbakmeel
  • 75 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels rum
  • poedersuiker
  • dichte taartvorm doorsnede ca. 28 cm

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Ananas in zeef laten uitlekkern. 1/2 dl sap opvangen. In pan 50 gram boter smelten en over de bodem van taartvorm verdelen. 75 gram basterdsuiker en vanillesuiker erover strooien. Ananasringen erop ieggen. In kom rest van de boter met rest van de suiker in ca. 5 min. tot cremekleurig en romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Bakmeel en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen. Ananassap en rum erdoor roeren. Beslag over ananas scheppen. Taart in midden van de oven in ca. 50 min. bruinbakken. Taart in vorm ca. 5 min. af laten koelen. Taart op schaal keren en verder af laten koelen.

Notities

Vlak voor serveren bestrooien met poedersuiker. Lekker met slagroom (uit spuitbus).

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten