Ingrediënten

  • 600 gr magere runderlappen
  • zout
  • 2 el bloem
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagelen
  • 200 ml vleesbouillon
  • 750 gr aardappelen
  • 400 ml melk
  • boter om in te vetten
  • 60 gr boter
  • peper
  • 2 uien
  • enkele jeneverbessen
  • 100 ml rode wijn
  • 1 grote stevige appel
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snijd de runderlappen in stukjes. Bak deze in de boter tot de rode kleur is verdwenen en bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Schil en snipper de uien en bak deze bij het vlees glazig. Voeg de kruiden toe en giet de wijn en het water erbij. Leg een deksel op de pan en laat alles 2 uur zachtjes stoven. Schep het mengsel af en toe goed om, om aanbakken te voorkomen. Voeg op het laatst de geschilde, in stukjes gesneden appel toe. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en klop de melk erdoor. Voeg de peper toe. Beboter een ovenvaste schaal en leg het vlees erin. Dek dit af met de puree en schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 °C. Laat er in 20 min. een bruin korstje opkomen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten