Ingrediënten

  • 1 kg saucijzenvlees (verse worst)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 groot ei
  • 1 pot Italiaanse tomatensaus basilico (515 gr)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Knijp het saucijzenvlees uit de worstjes in een grote schaal. Pel en snipper de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn. Meng ui, knoflook, peterselie, geraspte kaas en ei door het worstvlees. Schep in een brood- of cakblik en druk aan.

Plaats in het midden van de oven en bak gaar in ca. 50-60 minuten. Verwarm de tomatensaus. Neem het gehaktbrood uit de oven, laat kort uitdampen en stort op een snijplank. Snijd in dikke plakken. Geef de tomatensaus bij de plakken gehakt.

Notities

Strooi voor het serveren wat gescheurde blaadjes basilicum over het gehaktbrood.

Deze ingrediënten zijn te koop bij de Aldi.

Hoeveelheid

6 porties

Bereidingstijd

1,5 uur