Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 3 appels, zachtzure
  • 30 gr. boter
  • 80 gr. basterdsuiker, bruine
  • 1 el. kaneelpoeder
  • 1 dl. banketbakkersroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Het ontdooide bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een rechthoek van 10 bij 20 centimeter. Het deeg in zoveel stukken als personen snijden en met losgeroerde eidooier bestrijken.
De deegplakken in de oven in ca. 20 minuten mooi bruin bakken.
Het bladerdeeg laten afkoelen en overlangs doorsnijden. De appels schillen, in partjes en vervolgens in plakjes snijden. De plakjes appel in hete boter samen met de suiker en het kaneel laten kleuren. De appel af laten koelen.
Op de onderste plakken bladerdeeg het banketbakkersroom uitstrijken en hier de appelplakjes opleggen. Met het tweede bladerdeegplakje afdekken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten