Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 1 dl magere melk
  • 2 kleine preien
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 eieren
  • 3 tl nootmuskaat
  • ½ tl kruidnagelpoeder
  • zout
  • peper
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Week het brood in de melk. Snijd de prei in dunne ringen. Voeg bij elkaar: gehakt, ei, brood, prei, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep het gehaktmengsel in een kleine platte ovenschaal en bedek de schotel met aluminiumfolie. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar bakken. Verwijder de folie en laat het gerecht nog ca. 10 min. goudbruin bakken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten