Ingrediënten

  • 600 gr magere kalfspoulet
  • 2 flinke uien
  • 2 zoetzure appels
  • 1 el mosterd peper
  • mayonaise
  • partjes hardgekookt ei
  • zilveruitjes
  • 1 ½ kg vastk. aardappelen
  • 1 potje zoetzure augurken
  • ca. ½ mayonaise
  • zout
  • sla
  • plakjes komkommer
  • augurkjes

Bereidingswijze

Doe het kalfsvlees met 1 l. kokend water en wat zout in een pan en laat het tegen de kook aan met een deksel op de pan ca. 30 min. gaar worden. Giet door een zeef en vang de bouillon op. Snijd het vlees, afgekoeld, in piepkleine blokjes. Kook de aardappelen in water met zout net gaar en snijd ze in blokjes. Snipper de uien. Snijd de augurken en de appels in blokjes. Roer de mayonaise met een 1 kopje vocht van de augurken en wat zout en peper. Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar en zet het afgedekt in de koelkast. Afwerking: laat de salade op kamertemperatuur komen, proef of het goed van smaak is.

Notities

Beleg er een mooie platte schaal mee en maak het mooi op.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten