Ingrediënten

  • 600 gr. vastkokende aardappels
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 50 gr. boter
  • 250 gr. salami in plakken
  • 3 tomaten
  • 1 dl. bouillon
  • 1/2 tl oregano
  • peper
  • zout
  • 1 bekertje zure room
  • 100 gr. geraspte oude kaas
  • 2 el. peterselie

Bereidingswijze

Schil de aardappels, kook ze gaar, maak een puree met melk en boter en spuit hiermee de rand van de schaal op. Snijd de paprikas en salami in reepjes en de ui in ringen. Bak de paprika en ui in boter en voeg de salami toe. Leg de tomaten enkele tellen in heet water en pel ze. Verdeel ze in blokjes en meng ze met de bouillon, oregano, peper, zout en zure room. Leg het paprika-ui salami mengsel op de bodem van de ingevette schaal. Verdeel het tomatenroom-mengsel erover. Zet het gerecht 25 minuten in de oven en strooi de laatste 10 minuten de kaas erover.

Notities

Garneer met peterselie.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur