Ingrediënten

  • 750 gr. kruimige aardappelen
  • 500 gr. zuurkool
  • 3 uien
  • 50 gr. margarine
  • 200 gr. rundergehakt
  • 1 rookworst
  • 2 theel. kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 blikje ananas
  • 3 bananen
  • 1 dl. bouillon

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen in 20 min. gaar, giet het vocht af, stamp ze met wat melk, zout en nootmuskaatpoeder fijn. Haal de zuurkool uit elkaar en snij eventueel kleiner. Snipper de uien en fruit ze in hete boter. Bak vervolgens het gehakt. Voeg kerriepoeder en peper en zout toe. Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin. Leg hierop de zuurkool en vervolgens de rookworst. Snij de ananas en de banaan in stukjes en leg deze op de zuurkool. Schenk (eventueel) de bouillon erover. Dek het geheel af met aardappelmassa en bestrooi dit met paneermeel. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min. in een oven (175°C) en laat er een korstje opkomen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur