Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 1 doosje champignons
  • 2 el boter
  • 1 el boter
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 1 dl slagroom
  • peper
  • 1 prei
  • 300 gr worteltjes
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 pak smoorrijst honing
  • 4 dl runderbouillon
  • zout
  • 2 el gehakte peterselie

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snijdt prei in ringen, champignons in kwarten, worteltjes in plakjes. Bak in boter de kip rondom bruin, neem uit de pan en houd apart. Bak in de rest van het bakvet met nog 1 el boter de spekreepjes uit. Voeg de groenten toe en bak ze al omscheppend tot het meeste vocht is verdampt. Voeg smoorrijst, diepvrieserwtjes, de kip, runderbouillon en slagroom toe. Schep alles om op middelhoog vuur tot de rijst gaar is, en breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten