Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 2 preien
  • 4 el olie
  • spekblokjes
  • 1 blik bruine bonen
  • ketjap manis
  • 2 winterwortels
  • 1 rookworst
  • 200 gr nasivlees
  • 1 blikje tomatenpuree
  • sambal oelek

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en de winterwortels en was ze. Snijdt ze in blokjes. Kook ze samen in een pan met water gaar. Snijd intussen de preien in de lengte doormidden, spoel ze schoon en snijdt ze in dunne reepjes. Snijdt de rookworst in plakjes. Verhit in een hapjespan de olie. Roerbak het nasivlees ca. 10 min. gaar en lichtbruin. Voeg tussentijds de prei toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree en de rookworst toe en roerbak ca. 2 min.. Giet de aardappelen en wortels af en voeg ze toe aan het nasivlees. Voeg de bruine bonen toe. Roerbak ca. 4 min. tot alles door en door warm is. Breng op smaak met sambal en ketjap.

Notities

Dit gerecht is ook een dag van tevoren klaar te maken en op te warmen in pan of magnetron.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten