Ingrediënten

  • 600 gram riblappen of runderlappen, in grove stukken
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 125 mililiter vleesbouillon (van 1/4 tablet)
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 gele of rode paprika’s, in stukken
  • 200 gram Griekse feta (kaas )

Bereidingswijze

In ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Smaken 15 min. laten intrekken. Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Water koken en bouillonblokje erin oplossen. Bouillon erdoor roeren. Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaarstoven. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen. Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen. Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

Hoeveelheid

5-6 porties

Bereidingstijd

2,5 uur