Ingrediënten

  • 400 gr varkens/rundvlees
  • 4 gr zout
  • 8 gr bloem
  • 125 gr uien
  • knoflook
  • 80 gr boter of margarine
  • 25 gr rookspek
  • 2 tl paprikapoeder of
  • 250 gr tomaten
  • ½ dl room of
  • 3 el tomatenpuree
  • ½ dl water
  • ½ dl wijn
  • ¾ dl room

Bereidingswijze

Het vlees kleinsnijden en met het zout en de bloem vermengen. De uien schillen en snipperen. Een panbodem desgewenst met knoflook inwrijven, de boter en het gesneden spek hierin lichtbruin laten worden. Het vlees bruinbakken, de uien en het paprikapoeder mee fruiten tot de uien goudbruin zijn. De gesneden ontvelde tomaten en de room of de tomatenpuree, het water, de wijn en de room toevoegen. De goelasj ca. 1 ½ uur laten stoven.

Notities

Variatie: kippegoelasj: het vlees vervangen door 600 gr stukjes kip, deze desgewenst na het stoven ontbenen. Goulasj-ovenschotel: aan het goelasjmengsel voor het stoven 1 dl. water en de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen (300 gr) toevoegen. Het gerecht overdoen in een beboterde vuurvaste schotel en het gerecht afgedekt gedurende 1 ½ – 2 uur in een vrij warme oven van 160 °C laten gaar sudderen. Het gerecht desgewenst met droge rijst en doperwtjes serveren.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten