Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 handperen
  • 1 bekertje slagroom (1/4)
  • 4 blaadjes munt

Bereidingswijze

Citroen goed schoonboenen en schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In pan citroensap en de rasp met suiker en wijn aan de kook brengen. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Peren in wijn leggen en op laag vuur ca. 10 min. koken, halverwege voorzichtig keren. Peren uit kookvocht scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. laten inkoken. Pan van vuur halen en peren in vocht tot gebruik laten afkoelen. In kom slagroom stijfkloppen, zonder suiker. Stoofvocht door slagroom roeren. Peerhelften op borden scheppen, saus eromheen scheppen. Garneren met blaadjes munt.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

15 minuten