Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 250 gram rundergehakt
  • 1,5 kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50 gram geraspte beleger kaas
  • 25 gram boter
  • Worchestershire-saus
  • zout en peper
  • water

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui, snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en champignons ongeveer 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de verkruimelde bouillontabletten, tomatenpuree en 100 ml water door het gehakt. Alles aan de kook brengen en het zachtjes laten pruttelen (ongeveer 5 min.). Breng het gehakt op smaak met een scheutje Worchestershire-saus, zout en peper. Verwarm de (hete lucht)oven voor op 200 graden. Doe het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bedek het met de schijfjes aardappel. Strooi de kaas erover en verdeel de boter er in kleine stukjes over. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 25 min. goudbruin en gaar.

Hoeveelheid

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten