Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 2 el olie
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • versgemalen peper
  • 1 dl appelsap

Bereidingswijze

Stronkjes witlof wassen, schoonmaken en in de lengte halveren. In koekenpan 1 el olie verhitten. Spekreepjes in ca. 3 min. bruinbakken. Uit pan op bord scheppen en tot gebruik bewaren. In dezelfde pan rest van olie verhitten. Witlofstronkjes met snijkant naar beneden ca. 3 min. bakken. Tijm en peper erover strooien. Witlof keren en nog ca. 2 min. bakken. Appelsap erbij schenken en witlof in ca. 10 min. gaar stoven, af en toe keren. Witlof bestrooien met spekreepjes.

Notities

Serveren met varkensfilet en aardappelpuree met bieslook.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten