Ingrediënten

  • 300 gram gedroogde fusilli, eliche of andere korte pasta
  • 3 eieren
  • 200ml melk
  • 150ml slagroom
  • 150 gram geraspte gruyére
  • nootmuskaat
  • 115 gram gekookte ham in reepjes gesneden
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta 5 minuten

Klop ondertussen de eieren in een kan met de melk, de room en de helft van de gruyére. Rasp er een beetje nootmuskaat over en breng het op smaak.

Giet de pasta af en doe de helft in een ingevette ovenschaal.Leg er de helft van de ham op en daarna de andere helft van de pasta en de ham
Giet het eier-roommengsel in de schaal en roer even en strooi er de rest van de gruyére en de Parmezaanse kaas over.
Bak het gerecht ongeveer in 30 minuten tot het goudbruin wordt.

Notities

Dit is een snel gerecht dat geschikt is voor een winteravondmaaltijd met een salade.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten