Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 120 gram zelfrijzendbakmeel
  • 30 gram custard
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Beboter de bakplaat en bestuif deze met poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren, suiker,
vanillesuiker en zout tot een lichtgekleurde romige, dik vloei-
bare massa. Schep heel luchtig bij gedeelten het gezeefde
bakmeel en de gezeefde custard door het eiermengsel. Leg
kleine bergjes deeg met een onderlinge afstand van ca. 8 cm op de bakplaat. Plaats de bakplaat direct midden in de
voorverwarmde oven en bak de eierkoekjes op 180 °C, in ca. 7
min. gaar en heel licht gekleurd. Open de oven pas tegen het
einde van de baktijd en druk met een vinger, licht op het gebak,
voelt het veerkrachtig aan en verdwijnt de vingerafdruk, dan is
het gebak gaar. Neem de eierkoekjes van de bakplaat en laat ze platliggend afkoelen.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten