Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (á 7 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • 450 ml melk, op kamertemperatuur
  • 1 handje rozijnen
  • roomboter, om te bakken
  • keukensiroop of bruine suiker, voor erbij

Bereidingswijze

Doe een snuf zout in een kom en zeef er de bloem boven. Maak een kuiltje in het midden en doe er de gist in. Strooi de suiker langs de rand. Voeg de melk geleidelijk en al kloppend met een garde of vork toe en klop tot een glad beslag. Voeg de rozijnen toe. Laat het beslag onder een schone theedoek op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen, of tot het beslag in volume is verdubbeld. Smelt in een koekenpan steeds een klontje boter en schep een paar lepels beslag apart in de pan. Laat het beslag elkaar niet raken. Bak de kleine, dikke pannenkoekjes op matig tot laag vuur langzaam aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak op deze manier in 3-4 porties 15-18 pannenkoekjes. Houd de gebakken pannenkoekjes op een warm bord onder een deksel warm.

Notities

Leg op elk bord 3 pannenkoekjes en serveer ze met keukenstroop of bruine suiker. Ook kan je er een bolletje ijs en slagroom op doen. Eventueel ook nog wat kersen.

Hoeveelheid

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten