Ingrediënten

  • 2 saucijsjes 
  • 1 kleine rookworst
  • 2 dikke plakken bloedworst
  • 2 plakken boterhamworst
  • 1 perzik 
  • 1/2 theel. Basilicum
  • 2 plakken ananas 
  • 1/2 tl. Bieslook
  • 1 stevige appel 
  • 1 tl. Tijm
  • 1 banaan 
  • 1/2 tl. Salie
  • Ook mini-knakworstjes en mini-braadworstjes kunnen worden gebruikt.
  • De vruchten kunnen worden vervangen door een lekker peertje of ander tropisch fruit of door snel klaar groenten zoals courgetten, tomaat of tauge.

Bereidingswijze

SAUCIJSTES MET PERZIK:
Leg de saucijsjes in een pannetje met koud water.
Breng het water tegen de kook aan.
Zet het vuur laag en laat de worstjes 15 min wellen.
Laten afkoelen, droog deppen en elk in 8 plakjes snijden.
Schil en halveer de perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Bestrooi ze met de basilicum.
Bak aan tafel de saucijsjes met de perzik.

ROOKWORST MET ANANAS:
Snijd de rookworst in 16 plakken.
Snijd de plakken ananas in stukjes.
Bestrooi ze met de bieslook.
Bak aan tafel de rookworst met de ananas.

BLOEDWORST MET APPEL:
Snijd de plakken bloedworst elk in 8 puntjes.
Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.
Bestrooi ze met de tijm.
Bak aan tafel de bloedworst met de appel.

BOTERHAMWORST MET BANAAN:
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Bestrooi ze met de salie.
Snijd de plakken boterhamworst elk in 8 puntjes.
Bak aan tafel de boterhamworst met de banaan.
Lekker met een rode salade.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten