Ingrediënten

  • 60 gr. boter, koude
  • 100 gr. patentbloem
  • 70 gr. ananas
  • 50 gr. bitterkoekje
  • 150 gr. amandelspijs
  • 4 eierdooiers
  • 1 tl. citroenrasp
  • 6 eiwitten
  • 160 gr. suiker
  • 80 gr. amandel, geschaafde
  • 100 gr. abrikozenjam
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Zeef de bloem en hak daarin de koude boter fijn en zet de kom in de koelkast. Dep de ananas goed droog met keukenpapier. Snijd de ananas en bitterkoekjes in kleine stukjes en vet de taartvormen in.
Klop de amandelspijs samen met de eidooier, citroenrasp en zout luchtig.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Klop vijfzesde van het eiwit in een vetvrije kom met vetvrije gardes bijna stijf en klop hier vervolgens de helft van de suiker door. Spatel het dooiermengsel door het eiwit en meng hier achtereenvolgens voorzichtig de bloem met de boter en de stukjes ananas en bitterkoekjes door. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
Verdeel het beslag over de taartvormen en bak de taarten in de oven in circa 30 minuten gaar. Oven nog niet uit zetten!
Keer de taarten op een taartrooster, verwijder de vormen en laat de taarten afkoelen. Meng de amandelen met de rest van de suiker met de helft van het overgebleven eiwit en strijk dit mengsel uit over de afgekoelde taartjes en zet de taarten even terug in de hete oven. Laat het amandelmengsel in circa een minuut lichtbruin schroeien. Kook de confiture licht in en bestrijk de taarten met een dun laagje

Notities

Benodigde materialen: een zeef, een kom, wat keukenpapier, twee taartvormen van 14 centimeter doorsnede, een vetvrije kom en vetvrije gardes en een taartrooster.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur