Ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade
  • 200 gr suiker
  • 5 eieren
  • 75 gr cacaopoeder
  • 1 dl melk
  • 125 gr poedersuiker
  • tulbandvorm van 2 liter
  • 250 gr boter of margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 gr zelfrijzendbakmeel
  • zout
  • 50 gr witte chocolade
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten. Pure chocolade grof hakken. In kom boter met suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 10 min. schuimig kloppen. Een voor een eieren erdoor roeren. Geheel in nog ca. 1 min. luchtig kloppen. Boven andere kom bakmeel, cacaopoeder en mespunt zout zeven. Bakmeel in gedeelten voorzichtig door eiermengsel roeren, blijven roeren tot glad beslag ontstaat. melk en gehakte chocolade erdoor scheppen. Beslag overdoen in vorm. Tulband in midden van de oven in ca. 60-70 min. gaar bakken. Tulband ca. 10 min. in vorm laten aflcoelen. Witte chocolade in dunne flinters schaven. Boven kom poedersuiker Z eetlepels warm water erdoor roeren tot glanzend mengsel ontstaat (glazuur). Bovenkant van tulband bestrijken met glazuur. Chocoladeflinters erover strooien. Glazuur in ca. 30 min. hard laten worden.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten