Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels water
  • 200 gram zelfrijzendbakmeel
  • zout
  • poedersuiker
  • 1/2 liter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 bakje chipolatapudding
  • kwinkslag (is wit met bruine chocoladehagelslag)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ronde taartvorm in
(24 cm) met boter en bestrooi hem met bloem. Splits de eieren.
Klop de dooiers met 80 gram fijne tafelsuiker, de vanillesuiker en het water tot een licht en iets dik mengsel. Klop in een andere kom de eiwitten met de rest van de fijne tafelsuiker.
Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Zeef het zelfrijzendbakmeel samen met een snufje zout en schep het door het eiermengsel. Schep het beslag in de taartvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 35-45 min. gaar. De taart is gaar als hij iets van de wanden loskomt. Bestrooi een schone theedoek dik met poedersuiker. Laat de taart enkele minuten in de vorm afkoelen. Snijd de taart horizontaal door midden en verdeel de chipolatapudding over de onderste taartlaag en leg de bovenste erop. Bestrijk de bovenkant ook met een laagje slagroom.
Verder naar wens garneren.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten