Ingrediënten

  • 1 pakje Honing mix voor bruine bonen
  • 50 gr boter,
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 paprika's in stukjes 200 gr gehakt
  • zout,
  • peper
  • 1 blik bruine bonen of 250 gr gedroogde bonen
  • 1-2 tl chilipoeder tabasco
  • sambal oelek

Bereidingswijze

Meng de inhoud van het zakje met 2 dl lauw water en laat de mix 10 min. wellen. Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin ui en paprika tot de ui glazig is. Voeg gehakt, gewelde mix, zout en peper naar smaak toe en bak het gehakt in 10 min. rul en gaar. Roer de gare, afgespoelde, uitgelekte bruine bonen en de chilipoeder erdoor. Laat het geheel onder af en toe roeren, zachtjes warm worden. Maak de chili con carne extra pittig door enkele druppels tabasco c.q. sambal oelek aan toe te voegen.

Notities

Serveer de chili con carne in een voor verwarmde schaal en geef er eventueel een tomatensla bij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten