Ingrediënten

  • 250 gr mager rookspek
  • 2 grote uien
  • 1 bakje champignons
  • 1 a 2 tl chilipoeder/sambal
  • 1 kl blikje tomatenpuree
  • 1 kg aardappelen
  • Peper
  • 15 gr boter/margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • worchestershiresauce
  • 1 L pot of blik kapucijners
  • Zout

Bereidingswijze

Het rookspek in blokjes uitbakken in de boter, uit de pan nemen en de gesnipperde uien in het bakvet fruiten.
De geperste teentjes knoflook en de champignons in plakjes mee bakken. De kruiden, worchestershiresauce,
tomatenpuree en de spekjes door de massa scheppen en nog 15 min. laten pruttelen. Eventueel een beetje
water toevoegen. De kapucijners laten uitlekken, door de spek-uienmassa scheppen en goed doorwarmen. De
aardappelen afgieten en door de massa stampen. Op smaak brengen met zout en peper.
Variatie: in plaats van rookspek rundergehakt rul bakken en de Wen en overige ingrediënten er aan
toevoegen, en 500 gram snijbonen met de aardappelen meekoken.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten