Ingrediënten

  • 200 gr cakemeel
  • 200 gr boter (op kamer temperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 grote of 5 kleine eieren
  • eventueel wat citroensap

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze voor. (zie stand oven).
Klop met een mixer of keukenmachine het eiwit schuimig. Doe er in kleine porties de suiker erbij.

Wanneer het schuimig is, doe er dan een voor een de eidooiers bij. Klop ook dit schuimig.

Vervolgens klop je in een laag tempo van de mixer er de boter en daarna de cakemeel bij.
Klopt dit enkele momenten op een lage stand tot het een mooi, vloeibaar geheel is. 

Doe dit daarna in een beboterde cakevorm (of cakevormpjes).
Voordat je dit in de oven doet, maak dan kleine kringetjes met de achterkant van een satéprikker.

Wanneer de oven warm is, bak dit dat in de aangegeven tijd gaar.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Als hij afgekoeld is uit de vorm halen en omdraaien op een rooster.

Notities

  • Grote cake: 150°C (heteluchtoven) in ca. 60-70 minuten gaar bakken in het midden van de oven.
  • Cupcakes: 180°C en 12 min. Met bakplaat bakken in het midden van de oven.

Hoeveelheid

1 grote cake of 24 cupcakes

Bereidingstijd

20 minuten