Ingrediënten

    Bodem:     

  • 2 pakken appeltaartmix    
  • 300 gram boter     
  • 2 eieren 
  • Vulling:    

  • 2 kg zachtzure appels 
  • 200 gram rozijnen
  • 3 el citroensap
  • 1 dl rum
  • 3 tl kaneel
  • 1 pot abrikozenjam
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 125 gram suiker

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de rum. Vet de bakplaat in. Verwarm de
oven voor op hete lucht 160 °C. Roer de boter zacht. Voeg de
appeltaartmix en de losgeklopte eieren toe. Kneed het geheel
met de mixer tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad iets uit en bekleed de bodem en de rand van de bakplaat met het deeg. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in plakjes. Verdeel de appelplakjes over de deeglap en besprenkel ze met citroensap. Giet de rozijnen af en voeg de overgebleven rum bij de
abrikozenjam, eventueel met de overgebleven rum, maar laat
deze niet koken. Verdeel de jam over de plaatkoek. Strooi de
jam over de plaatkoek. Strooi de geschaafde amandelen en de
suiker erover. Bak de koek iets onder het midden van de oven
in ca. 40 min. gaar.

Notities

maak een cakebeslag van cakemix en verdeel er op de plaat de vulling over. Vervang de helft van de appels door pruimen.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten