Ingrediënten

  • 1 blik bruine bonen (800gr.)
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 ons rookspek, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 flinke strooi Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 rookworst
  • 1 scheut rode wijn
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

Rookspek en ui fruiten. De paprika en de tomaten toevoegen. Kruiden met peper, zout, Provençaalse kruiden en knoflook. Even laten pruttelen. Scheut rode wijn, mag ook water zijn in verband met kinderen, erdoor roeren en wachten tot de groenten gaar zijn. Dan schijfjes rookworst toevoegen en de uitgelekte bruine bonen.

Notities

Serveer met salade en/of rijst.

Hoeveelheid

2 porties

Bereidingstijd

15 minuten