Ingrediënten

  • 600 gr magere runderlappen in blokjes zout
  • 70 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3/4-1 l. bouillon
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 tl komijnzaadjes
  • peper
  • 5 grote uien in ringen
  • 2 el bloem
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 blaadjes laurier
  • 1-2 el azijn

Bereidingswijze

Vlees met zout en peper bestrooien en in boter in 5-10 min. rondom bruin bakken. Vlees uit de pan scheppen en warm houden. In achtergebleven braadvet dunne ringen ui en gesneden knoflook ca. 8 min, bakken. Vlees in de pan terug doen. Bloem erover strooien en alles goed doorscheppen. Bouillon verwarmen en over vleesmengsel schenken. Blokjes ontbijtkoek, kruidnagels, laurier, geplette komijn en azijn toevoegen en hachee afgedekt op zacht vuur 2 – 2 1/2 uur laten stoven.

Notities

Hachee serveren met gekookte aardappelen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten