Ingrediënten

  • 12 kleine uitjes
  • 600 gr runder riblappen
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl rode wijn
  • 1 flink takje tijm
  • 30 gr bloem
  • 250 gr champignons
  • 75 gr buikspek
  • 80 gr boter
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 4 takjes peterselie

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in niet te kleine blokken. Snijd het spek in reepjes en snipper de sjalotjes. Bak in 20 gr boter het spek en de sjalotjes in ca. 10 min. knapperig. Neem dit uit de pan en houd ze apart. Bak in het achtergebleven vet het vlees rondom bruin en neem het uit de pan. Voeg zo nodig iets boter toe en bak ook de gepelde uitjes rondom goudbruin. Voeg het vlees en het spek weer toe, bak deze kort mee en blus dan alles af met de wijn en de bouillon. Voeg de kruiden toe en laat alles in een gesloten pan op laag vuur 1 1/2 tot 2 uur stoven. Schep af en toe om. Bak in 20 gr. boter op hoog vuur de champignons snel goudbruin. Voeg de champignons toe aan het vlees en laat dit nog 20 min. zachtjes stoven. Prak met een vork de rest van de boter en 30 gr. bloem een deegje en roer dit in kleine stukjes door het vlees, zodat de saus bindt. Breng alles op smaak met zout en peper.

Notities

Garneer de boeuf bourguignon met de gehakte peterselie

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten