Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 30 gr boter
  • 300 gram shoarmavlees
  • 1 blikje chilibonen in saus
  • ¼ liter melk
  • peper
  • 50 gr geraspte kaas
  • 3 el paneermeel
  • 2 kilo aardappelen
  • 500 gram boerenkool

Bereidingswijze

De boerenkoolstamppot bereiden. Het vlees in de boter rondom bruin bakken, het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden en even meebakken. Een scheutje water toevoegen en het vlees 20 min. zachtjes laten pruttelen.
De bonen met de saus erdoor roeren. De aardappelen en de boerenkool afgieten, fijnstampen en met hete melk smeuïg roeren. Naar smaak zout en peper toevoegen. In een ingevette ovenschaal om en om lagen stamppot en vlees scheppen, eindigen met boerenkool. Het gerecht met paneermeel en kaas bestrooien en in een warme oven van 200 °C in ca. 30 min. lichtbruin laten kleuren.

Notities

Variatie: het shoarmavlees door rul gebakken gehakt vervangen, 2 el mix voor chili con carne en 1 blikje kidneybonen toevoegen. In plaats van paneermeel, verkruimeld totillachips nemen.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten