Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Toverrijst (à 400 g)
  • 400 g peultjes
  • 400 g biefstuk, in plakjes van ½ cm dik
  • 3 eetlepels olie
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Kook intussen de peultjes in een andere pan met ruim kokend water en zout in ca. 3-4 minuten beetgaar. Giet de peultjes af.
Bestrooi de plakjes biefstuk met zwarte peper. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de biefstuk ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de lente-uitjes, knoflook, rode peper en sojasaus aan de biefstuk toe en roerbak deze ca. 1 minuut op middelhoog vuur mee. Verwarm de uitgelekte peultjes kort met de biefstuk mee.

Notities

Verdeel de rijst en biefstukreepjes over vier borden en garneer de biefstukreepjes met sesamzaad.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten