Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen 
  • 30 gram boter
  • 25 gram suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 1/2 dl rum poedersuiker
  • ovenstand 200 °C

Bereidingswijze

Kies 4 mooie rijpe bananen uit. Snijdt deze overlangs doormidden, laat de schil aan de zijde van de steel vastzitten, zodat deze kan worden terug geslagen en het onderste gedeelte een bootje vormt. Haal het vruchtvlees met een lepeltje uit de bananen. Wrijf dat, met het vruchtvlees van de twee andere bananen door een zeef of maak het fijn met de mixer. Verwarm deze puree met de boter, suiker, vanillesuiker, citroensap en rum en laat de puree even zacht koken. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Neem de pan van het vuur, klop de eierdooiers door de bananenpuree. Laat deze iets aflkoelen. Verwarm de oven voor. Spatel de puree door de eiwitten en vul daarmee de bananenschillen. Zet de bootjes op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Dien het dessert warm op, strooi er wat poedersuiker over.

Notities

Besprenkel eventueel de feestefijke bananenbootjes vlak voor het serveren met warme rum die aan tafel wordt aangestoken.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

5 minuten