Ingrediënten

  • 500 gram varkenslappen, bij voorkeur hamlappen
  • zout
  • peper
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. sambal tjampoer
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. Javaanse of bruine basterdsuiker
  • 1 theel. serehpoeder
  • 3 eetl. (arachide)olie
  • 1 zakje santenmix
  • 2 theel. citroen- of limoensap
  • 1 eetl. gebakken uitjes (bawang goreng)

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes (ca. 1.5 cm) of in vingerbrede repen. Bestrooi ze met zout en peper.
Snipper de uien en pers de knoflook uit. Wrijf het mengsel samen met sambal tjampoer, laos, suiker en serehpoeder tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een wadjan of wok. Fruit de pasta er gedurende 2 minuten in. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles dan nog 2 minuten zachtjes bakken. Schenk de santen erbij en voeg citroen- of limoensap toe. Laat het gerecht, eventueel met het deksel schuin op de pan, gedurende 35 tot 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 5 minuten voordat het gerecht klaar is wat extra water toe indien de saus al te dik wordt.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er eventueel gebakken uitjes (bawang goreng) over.

Notities

Op tafel Serveer er drooggekookte rijst en een van de atjars van Conimex bij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur