Ingrediënten

  • 500 gr magere varkenslappen
  • 1 blik ananasschijven of 1 kleine niet rijpe ananas
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 el sla-olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 stukje verse djahe
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl maizena
  • 2 gesnipperde voorjaarsuitjes

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen. Verdeel elke schijf ananas in ca 8 stukken of schil de ananas en snijd deze in stukjes. Was de paprika's, verwijder de steelaanzetten, halveer de vrucht en neem het zaad en de zaadlijsten weg. Snijd het vruchtvlees in reepjes die weliswaar smaller maar ongeveer even lang zijn als de repen vlees. Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en Wen tot ze wazig van kleur zijn. Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend omscheppen in de hete olie. Voeg de ananas en de paprika toe. Laat alles nogmaals 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Strooi er wat zout over, voeg de sambal, ketjap manis en djahe, toe en blijf goed roeren. Schep alles goed om en doe er clan 2.5 dl kokend water bij. Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok en roer de maezena oplossing door het vocht op de bodem. Blijf roeren, tot een gebonden saus is verkregen. Schep daarna alle ingredienten door de saus en laat de kook er nog even over komen. Haal het stukje djahe uit de pan en laat nog even koken.

Notities

Garneer het gerecht met wat gesnipperde voorjaarsuitjes en then het op met doorgekookte rijst.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten