Ingrediënten

  • 750 gram varkenslappen
  • 3 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
  • 1 volle eetlepel azijn
  • 5 eetlepels ketjap

Bereidingswijze

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Pel en snipper de uien en tenen knoflook. Verhit de olie in een braadpan en braad hierin de stukken vlees rondom aan. Voeg de ui toe en bak ca. 3 minuten mee. Strooi de gesnipperde knoflook en fruit alles nogmaals 2 minuten.

Bestrooi met het gemberpoeder en schenk er azijn, ketjap en zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Stoof de stukken vlees gaar in ca. 45 minuten.

Notities

Lekker met bami of noedels met een gesnipperd lente-uitje.

Deze ingrediënten zijn te koop bij de Aldi.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

1 uur