Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 blik croissantdeeg
  • 3 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appels en verwijder het klokhuis (met een appelboor). Halveer de appels van boven naar beneden en leg de helften met het snijvlak naar beneden. Snijd de stukken appel nu in plakjes, zodat de halve maantjes krijgt. Meng de plakjes in een kom met het citroensap, suiker en kaneel. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en leg het op de bakplaat. Leg de appelplakjes op het deeg, maar laat rondom ca. 1 cm van de rand vrij. Schuif het geheel in de warme oven en bak de taart ca. 15-20 minuten. Verwarm intussen in een steelpannetje de abrikozenjam met een scheutje water en roer goed door elkaar. Neem de tgaart uit de oven en laat deze met papier en al op een rooster uitdampen. Bestrijk de taart met de abrikozenjam en laat afkoelen. Snijd de taart voor het serveren in mooie stukken.

Notities

Lekker bij de koffie, maar ook als nagerecht met een bolletje ijs of een dot slagroom.

Deze ingrediënten zijn te koop bij de Aldi.

Hoeveelheid

6 porties

Bereidingstijd

45 minuten