Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 4 paprika's (2 rode en 2 gele)
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie
  • Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Snijd ondertussen de kipfilet in grote stukjes.
Pel en snijd de ui in ringen.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok. Voeg de uienringen en paprikareepjes toe en wok deze 5 minuten.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Meng de mie met de peterselie en eventueel een klein scheutje olie.
Verdeel de Chinese eiermie over 4 borden, schep de ajam paniki erop en de gewokte paprika ernaast.

Lekker anders kan ook
Lekker anders kan ook: Vervang de kipfilet door drumsticks. Deze moeten wel wat langer in de wok: laat de kip ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Notities

Op tafel
Op tafel: Geef er voor een krokant accent Conimex Cassave Kroepoek bij.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

50 minuten