Ingrediënten

    Voor het deeg: 

  • 200 gram boter of margarine
  • 180 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 240 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Voor de afwerking:

  • 40 gram boter of margarine
  • 40 gram gesch.amandelen
  • 40 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 liter blik/pot abrikozen

Bereidingswijze

De zachte boter of margarine met suiker, vanillesuiker, zout en citroenrasp schuimig kloppen. De eieren er een voor een bij kloppen. De gezeefde bloem en het bakpoeder er bij beetjes door spatelen. De bodem van een springvonm dik met de 40 gram boter invetten en de wanden dun invetten. De geschaafde amandelen, suiker en kaneel erover strooien en het deeg erop scheppen. De abrikozen laten uitlekken en de helften in het deeg drukken. De taart in een warme oven van 175 °C op de tweede richel van onder in ca. 40 min. gaar en goudbruin bakken.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten