Ingrediënten

  • 1 kg glad kokende aardappelen
  • scheutje azijn
  • 250 gr gebraden runderrollade (in plakken van 0,5 cm)
  • 150 gr gekookte ham (in plakken van 0,5 cm)
  • 2 uien
  • 4 el olie
  • zout
  • peper
  • 4 eieren
  • 2 el peterselie

Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 0,5 cm dik. Snijd de plakken in repen van 0,5 cm dik en de repen in blokjes. Blancheer de blokjes 2 min. in kokend water met wat zout en een scheutje azijn. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd het rundvlees en de ham in repen van 0,5 cm dik en de repen in blokjes. Snipper de uien. Verhit 2 el van de olie in een koekenpan. Bak de aardappelenblokjes op middelhoog vuur, omscheppend tot ze rondom bruin zijn. Verhit de resterende olie in een andere pan en laat de uien omscheppend fruiten tot de beginnen te kleuren. Voeg de blokjes rundvlees en ham toe en laat kort mee bakken. Schep de aardappelen door het vlees en bestrooi met wat zout en peper. Bak de eieren in de koekenpan. Schep de aardappelblokjes met het vlees op de borden en schep op ieder bord een gebakken ei. Bestrooi met de peterselie.

Notities

Lekker met een tomaten- of komkommersalade.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten