Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 5 stengels Bleekselderij
  • 4 Elstar appels
  • 45 gr boter
  • 4 rundersaucijzen
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en de appels. Leg de aardappels en bleekselderij in een ruime pan (kan ook in de snelkookpan, 10 min) en voeg zo veel water toe dat alles net onderstaat. Voeg zout toe en leg de helft van de appelpartjes erop. Leg de deksel op de pan, breng aan de kook en kook in ca. 20 min gaar.

Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de saucijzen rondom goudbruin, voeg de resterende appelpartjes toe en bak ze mee. Zet het vuur laag en bak de saucijzen in ca. 10 minuten gaar. Keer de saucijzen en appelpartjes halverwege.

Giet de aardappels af en stamp ze met de appels en bleekselderij tot een grove puree. Voeg de melk, mosterd en resterende boter toe en laat al omscheppend goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper en schep het bieslook erdoor.

Notities

Serveer de stamppot met de saucijzen en de gebakken partjes appel.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten